Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@21:00:09 GMT

نگاهی به وضعیت مس در بازار جهانی

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۳۷۰۹۲

نگاهی به وضعیت مس در بازار جهانی

قیمت مس پس از لمس کانال 7300 دلاری در هفته‌های اخیر عمدتا شاهد روند نزولی بوده است و آمارهای بنیادین منتشر شده نیز در ترکیب با نگرانی‌های تجاری سرمایه‌گذاران، کمکی به بهبود وضعیت نکرده است.

اقتصاد آنلاین - صدرا خلف؛ قیمت مس در بازارهای جهانی از شروع هفته تاکنون شاهد کاهش 1.5 درصدی بوده است و در ماه جولای نیز تاکنون حدود 8 درصد از ارزش خود را از دست داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کاهش ارزش در نتیجه انتظار کاهش تقاضا از جانب چین با تشدید تنش تجاری با آمریکا و همچنین تقویت ارزش دلار تحت تاثیر سخنان ژروم پاول رئیس فدرال رزرو مبنی بر چشم انداز روشن اقتصادی آمریکا بوده است.

با وجود آنکه نگرانی سرمایه‌گذاران از اثرات تعرفه‌های تجاری اعمال شده بر روی رشد اقتصاد جهانی معقول به نظر می‌رسد، اما به نظر می‌رسد که در حال حاضر نگاه‌ها بیش از حد منفی شده است. همانطور که پیشتر گزارش داده بودیم، داده‌های اقتصادی چین در 6 ماه اول سال جاری عموما تصویر باثباتی را ارائه می‌کند و با وجود قطعی بودن اثرگذاری منفی درگیری تجاری چین با آمریکا بر روند تجارت، پکن آماده‌است تا با اتخاذ سیاست‌های حمایتی پولی و مالی به کمک اقتصاد در حال کند شدن چین بپردازند. در صورت تحقق این سناریو آنگاه می‌توان انتظار داشت که سرمایه‌گذاران در مجموعه فلزات اساسی به خرید بپردازند که مس نیز از این امر سود خواهد برد.

در بازار جهانی کنسانتره، شاخص فرآوری کنسانتره به کاتد یا ضریب TC با رشد 6.3 دلاری به ازای هر تن به 86.1 دلار به ازای هر تن رسید که بالاترین میزان از اکتبر 2017 می‌باشد. زمانی که ضریب TC افزایش می‌یابد این امر به معنای افزایش حق العمل اسملترها یا واحدهای ذوب و فرآوری کنسانتره می‌باشد که این امر نیز خود ناشی از افزایش میزان عرضه فلزات در سطح بازار است. با توجه به اینکه تاکنون شاهد اختلال خاصی در عرضه معادن مس در سال 2018 نبودیم، در نتیجه میزان عرضه مس با افزایش مواجه شده است.

در بورس فلزات لندن نیز شاهد وضعیت کنتانگو در قیمت‌های نقدی به آتی می‌باشیم. زمانی که بازار در حالت کنتانگو قرار گرفته است، قیمت محموله‌های آتی نسبت به نقدی بیشتر است زیرا در حال حاضر میزان عرضه در بازار به میزان کافی می‌باشد و بازار نگرانی از این بابت ندارد. برعکس این حالت بکواردیشن نام دارد. در حال حاضر در LME شاهد تفاوت 36 دلاری قیمتی هر تن مس در محموله نقدی نسبت به3 ماهه هستیم در حالی که این قیمت در هفته گذشته معادل با 11.5 دلار به ازای هر تن در حالت کنتانگو بوده است.

با این حال لازم به ذکر است در معدن اسکوندینا در کشور شیلی که بزرگ‌ترین معدن مس دنیا محسوب می‌شود، مذاکرات نمایندگان کارگران و شرکت BHP که کارفرمای این معدن محسوب می‌شود، تاکنون به نتیجه نرسیده است. در صورت عدم توافق دو طرف تا پایان ماه جاری میلادی، اعتصاب کارگران قریب به یقین به نظر می‌رسد. در سال گذشته اعتصاب 44 روزه کارگران این معدن در ماه‌های ابتدایی سال 2017 منجر به جهش مس به قیمت‌های بالای 6100 دلار و همچنین ضرر بیش از 180 میلیون دلاری شرکت BHP شد. در صورت اعتصاب دوباره کارگران این معدن بسیار مهم، مجددا انتظار رشد قیمت‌ها از این محل خواهد رفت.

در زمینه موجودی بورس فلزات لندن، با وجود اینکه نسبت به سقف موجودی ثبت شده سال جاری در انتهای ماه مارس ما شاهد کاهش بیش از 100 هزار تنی موجودی انبار بورس فلزات لندن بوده‌ایم، اما هنوز نسبت به ابتدای سال با رشد بیش از 30 درصدی موجودی‌ها مواجه هستیم که این امر به خوبی نشان‌دهنده افزایش عرضه در بازار در سال جاری با توجه به عدم وقوع اختلال عرضه معادن می‌باشد.

در بورس شانگهای نیز موجودی‌ها تا انتهای هفته گذشته به 234،696 تن رسیده است که رشد 56 درصدی را نسبت به ابتدای سال جاری نشان می‌دهد.

بر اساس آمارهایی نیز که گروه بین المللی مطالعات مس (IRCSG) منتشر کرده بود، بازار جهانی مس فرآوری شده در ماه مارس شاهد مازاد 55 هزار تنی بوده است که این مازاد برای چهارمین ماه متوالی رقم می‌خورد. در سه ماهه اول سال جاری ما شاهد مازاد 153 هزار تنی مس بودیم در حالی که مدت مشابه سال 2017 کسری 84 هزار تنی مس در بازارهای جهانی رقم خورده بود.

در پایان می‌توان گفت که در کوتاه مدت انتظار می‌رود که روند تضعیف در سراسر بازار فلزات پایه ادامه داشته باشد زیرا سرمایه‌گذاران عمدتا مشغول خروج به دلیل نگرانی‌های تجاری می‌باشند اما در بازه زمانی میان مدت انتظار می‌رود تا قیمت مس با روند صعودی جدیدی مواجه شود و فلز سرخ مجددا مورد اقبال معامله‌گران قرار خواهد گرفت.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دلار مس بورس شانگهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۷۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده

نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازار‌های جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت، اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

به گزارش ایسنا، محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازار‌های جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخورد‌های نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد، اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

او تصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت سکه و طلا، اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روز‌ها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود، اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عدد‌هایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستد‌ها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

دیگر خبرها

  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • نگاهی به وضعیت بارندگی‌ها و سیلاب در نقاط مختلف انابد + فیلم
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد