Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – اکرم شعبانی؛ پس از انتشار داده‌های معاملات روز دوشنبه قیمت مس به شدت جابجا شد که کارشناسان این مساله را وابسته به میزان واردات چین در فلزات پالایش شده و محموله‌های کنسانتره عنوان کرده‌اند.

در معاملات دیروز بعدازظهر نیویورک، قیمت مسی که قرار است در ماه مارس تحویل شود با افزایش روبرو بود و به 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7620 دلار در هر پوند (6070 دلار در هر تن) رسید که بالاترین رقم در طول 20 هفته گذشته بوده که با جهش 5.2 درصدی پس از چهار نشست مستقیم قابل دستیابی است.

چین مصرف کننده نیمی از مس تولید شده در دنیاست، داده‌های تجاری منتشر شده در روز یکشنبه بیانگر آن است که واردات مس غیرفرآوری شده در این کشور افزایش یافته و به بالاترین سطح خود از سپتامبر 2018 تاکنون رسیده است. میزان حمل و نقل مس در ماه نوامبر بر اساس آمار 483 هزار تن بوده که نزدیک به 6 درصد بالاتر از میزان حمل و نقل در مدت مشابه سال گذشته بوده است.

در طول یازده ماهه سال 2019، واردات مس غیرفرآوری با حجم 4.45 میلیون تن همچنان 8.5 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است. سهام مس موجود در انبارهای چین از ماه ژوئن رو به نزول گذاشته و در پایان ماه گذشته به حدود 245 هزار و 500 تن رسید که طبق داده‌های ریفینیتیو ایکون Refinitiv Eikon به کمترین میزان از ژوئن سال 2013 تاکنون رسیده است.

در شرایطی که واردات کنسانتره مس افزایش 27 درصدی نسبت به سال گذشته به رکورد جدید 2.16 میلیون تنی در ماه گذشته دست یافته است. بر این اساس محموله‌های ماه نوامبر با افزایش حجم سالانه محصولات، به 20.1 میلیون تن رسید و افزایش بیش از 10 درصدی را نسبت به یازده ماهه سال 2018 به ثبت رساند. واردات کنسانتره در حال حاضر بالاتر از رکورد تعیین شده در سال 2018 به میزان 19.7 میلیون تن رسیده است.

چین در ابتدای سال 2019 ممنوعیت کامل انواع مس قراضه را با افزایش بیش از 25 درصدی تعرفه واردات از ایالات متحده که یکی از تامین کنندگان اصلی فلز مس برای چین است، تعیین و از ماه آگوست اعمال کرد.

توسعه کارخانه‌های ذوب باعث افزایش تقاضا و رقابت برای سنگ مس در چین شده و با پرداخت هزینه‌های تصفیه و پالایش –به کارخانه‌های ذوب برای تبدیل کنسانتر مس به فلز فرآوری شده پرداخت می‌شود- در سال جاری به شدت در حال کاهش یافتن است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: چین مس قیمت مس واردات مس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۳۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، بازار حبوبات بیش از دو سال است که نوسان قیمت داشته و امسال تنها نخود است که تغییر قیمت زیادی نداشته است.

سال گذشته که تولید نخود کم بود و نرخ آن در بازار افزایشی شد برخی کشاورزان را به این سو هدایت کرد که نخود بکارند. از آنجا که تولید محصول در حوزه کشاورزی بدون برنامه انجام می‌شود و کشاورزان بر اساس رصد ساده بازار مبادرت به کشت محصولی می‌کنند معمولاً هر ساله با پدیده کم‌بود و بیش‌بود محصولات رو به رو هستیم.

سال گذشته کشور کمبود نخود را تجربه کرد و امسال با مازاد تولید رو به رو هستیم که اجازه صادرات هم ندارد. از این رو در حالی که هر کیلو گرم نخود در بازار بین ۶۵ تا ۷۲ هزار تومان به فروش می‌رسد نرخ انواع لوبیاچیتی، قرمز و سفید بالای ۱۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

ناصر مرادی، رئیس شورای ملی نخود و عضو هیأت مدیره انجمن حبوبات ایران پیش تر به مهر گفته بود، صادرات نخود در طول این سال‌ها با توجه به میزان تولید بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تن در سال بود. سال ۱۴۰۲ با توجه به بهبود قیمت حبوبات از جمله نخود کشاورزان مبادرت به کشت بیشتر انواع حبوبات کردند. همچنین بارش خوب و نبود آفت آمار تولید را دو برابر کرد. همچنین مساله دیگر نرخ دلار بود. نخود ایرانی با توجه به خوش طعمی و کیفیت آن بازار پسند بوده و کشورهایی مانند پاکستان و عراق مشتری آن هستند و سال گذشته ازبکستان و امارات هم اضافه شدند. رشد قیمت حبوبات در بازار جهانی بازار حبوبات کاران را بهبود بخشید.

همچنین بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته نزدیک به ۷۵ هزار تن نخود از کشور صادر شد.

علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در برنامه‌ای تلویزیونی درباره تنظیم بازار حبوبات عنوان کرد، در بازارهای جهانی انواع حبوبات تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشت و از هر تن ۱۱۰۰ دلار به میانگین ۱۷۰۰ دلار رسیده است؛ اما قطعاً با عرضه زیاد، تقویت تولید داخل و دورنمای کاهش قیمت در بازارهای جهانی قیمت حبوبات هم اصلاح خواهد شد.

وی یادآور شد که فصل برداشت جهانی حبوبات از خرداد شروع می‌شود و قیمت‌ها روند کاهشی خواهد داشت.

این مسؤول دولتی اظهار کرد، با تأمین ارز از سوی بانک مرکزی و عرضه فراوان حبوبات قیمت‌ها در بازار تثبیت خواهد شد.

کد خبر 6098247 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات