Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@11:35:01 GMT

تاثیر تحرکات اقتصاد چین بر مس جهانی

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۵۵۰۷۷

تاثیر تحرکات اقتصاد چین بر مس جهانی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ با این وجود میزان اثرگذاری سیگنال‌های مثبت در این بازار قوی‌تر از سیگنال‌های منفی بود و در آخرین روز از هفته قبل مس در بورس فلزات لندن به مرز ۹ هزار و ۴۰۰ دلاری شدن بازگشت.

همچنین معامله‌گران این بازار این فلز سرخ را برای تحویل 3 ماه بعد حدود 40 دلار گران‌تر خریداری کردند که این موضوع به معنای پیش‌بینی افزایش بیشتر قیمت در هفته‌‌های آینده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش تولید مس تصفیه شده در چین به دلیل انجام تعمیرات اساسی در واحدهای اصلی ذوب در این کشور و تصمیم بانک مرکزی چین برای افزایش وام به بخش خصوصی این کشور به منظور تحرک بیشتر اقتصادی مهم‌ترین دلایل تقویت نرخ مس در بازار داخلی چین و در ادامه بازارهای جهانی بود.

اگرچه سیگنال‌های اقتصادی چین از رشد قیمتی کامودیتی‌ها در کوتاه و میان‌مدت حمایت می‌کند اما همچنان دولت این کشور بر سیاست کنترل قیمت در این کشور تاکید دارد، هرچند که توضیحی درخصوص چگونگی این کنترل نرخ نمی‌دهد.

  بازگشت اقبال به بازار، فلز سرخ را به فاز کونتانگو برد

مس در بورس فلزات لندن ظرف یک هفته اخیر روزهای پرفراز و نشیبی را پشت سرگذاشت، ظرف دو روز ابتدایی هفته قبل این فلز در مسیر کاهش قیمت نوسان می‌کرد اما از اواسط هفته روند نوسان قیمتی آن تغییر کرد و در نهایت بهای هر تن کاتد مس در این بازار به 9 هزار و 396 دلار به ازای هر تن رسید. این رشد نرخ در حالی در این بازار رقم خورد که ظرف روزهای پایانی این هفته (منتهی به 16 جولای) شاخص دلار آمریکا در مسیر رشد قرار گرفته بود و این موضوع سیگنال منفی برای بازارهای کالایی دنیا به شمار می‌رفت. با این وجود سیگنال‌های مثبت اثرگذار بر این بازار که اغلب نیز از چین مخابره می‌شد قوی‌تر از این سیگنال منفی جهانی عمل کرد و رشد بهای این فلز را رقم زد. البته باید بر این موضوع نیز تاکید کرد که مس همچنان در ابتدای رالی صعود خود بوده و باید دید برآیند سیگنال‌های اثرگذار، این فلز را به کدام سمت‌وسو سوق می‌دهد.

اگرچه مس از اواسط هفته قبل به رالی صعود پا گذاشته بود اما در آخرین روز از معاملات هفته قبل نتوانست به کانال 9 هزار و 400 دلاری بازگردد؛ با این وجود این فلز برای فروش 3 ماهه با قیمت 9 هزار و 433 دلار به ازای هر تن دادوستد شد. به این ترتیب این بازار در وضعیت کونانتگو قرار گرفت که این موضوع بیانگر برآورد رشد بیشتر قیمت این محصول میان فعالان بازار است. این رشد قیمت در حالی در معاملات کاتد مس رقم خورد که بر میزان موجودی مس در انبار بورس فلزات لندن افزوده شده است. به این ترتیب می‌توان گفت سیگنال‌های مثبت اثرگذار در این بازار به اندازه‌ای قوی بوده‌اند که اجازه کاهش قیمت را به این فلز سرخ با وجود افزایش موجودی انبارهای بورس فلزات لندن نداده‌اند.

  اثرگذاری داده‌های اقتصادی چین بر بازار فلز سرخ

بهای مس در بازارهای جهانی از اواسط هفته قبل (منتهی به روز جمعه 16 جولای) رو به افزایش گذاشت، این در حالی بود که این فلز سرخ‌رنگ ظرف هفته‌های اخیر داده‌های مثبتی را ثبت نکرده بود. اما اطلاعات اقتصادی منتشر شده از چین مجدد این فلز را وارد رالی صعود نرخ کرد. داده‌های اقتصادی منتشر شده از چین ضعیف‌تر از حد انتظار بود. تولید ناخالص ملی چین در ماه ژوئن رشدی 9/ 7درصدی داشت، این در حالی بود که انتظار می‌رفت تولید ناخالص داخلی این کشور افزایش 1/ 8 درصدی داشته باشد. کاهش سرعت فعالیت‌های تولیدی، شیوع مجدد کرونا و افزایش هزینه تامین مواد اولیه در چین جزو مهم‌ترین دلایل عدم تحقق رشد اقتصادی این کشور مطابق با برآوردهای قبلی بوده است.

بانک چین ظرف هفته گذشته در تصمیمی میزان نرخ ذخیره قانونی را برای غالب بانک‌های این کشور 5/ 0 درصد کاهش داد. این موضوع به این مفهوم است که بانک‌های این کشور می‌توانند یک تریلیون یوآن برابر 154 میلیارد دلار را به اقتصاد این کشور تزریق کنند. این موضوع می‌تواند به معنی حمایت از بخش واقعی اقتصاد و به‌خصوص شرکت‌های کوچک و متوسط چینی باشد. بانک مرکزی چین این تصمیم را سیاستی برای افزایش فعالیت‌های اقتصادی و ساخت‌وساز در این کشور پس از آسیب وارده ناشی از شیوع کرونا بر اقتصاد دانست. تحلیلگران چینی بر این باورند که این آخرین تصمیم برای آزادسازی نقدینگی در چین ظرف سال جاری میلادی بوده و دیگر در نیمه دوم سال این رشد تزریق نقدینگی رخ نخواهد داد.

افزایش تزریق نقدینگی در چین اگرچه با هدف رشد تولید ناخالص داخلی این کشور اجرایی می‌شود اما می‌تواند به تقویت بهای کامودیتی‌ها منجر شود. اثرگذاری این موضوع به حدی بالاست که بسیاری بازگشت مس به رالی صعود را به این سیگنال مربوط می‌دانند.

البته همچنان مقامات دولت چین بر حفظ ثبات بازارها تاکید دارند. نخست وزیر چین روز دوشنبه در نشستی با کارشناسان اقتصادی و فعالان اقتصادی این کشور بر استمرار سیاست ثبات قیمتی در نیمه دوم سال 2021 و حتی سال 2022 تاکید کرد. وی در این نشست توضیحی درخصوص چگونگی اعمال کنترل و ثبات قیمتی در این کشور نداد. اما تاکید کرد با توجه به آنکه رشد قیمت‌ها، هزینه‌های بنگاه‌های تولیدی را افزایش داده و به‌خصوص بر فعالیت واحدهای کوچک و متوسط این کشور تاثیر منفی داشته، دولت چین از تمام قوای خود برای کنترل قیمت کمک خواهد گرفت.

  رشد قیمت در گیر و دار افت تولید

میزان تولید کاتد مس در چین ظرف ماه ژوئن نسبت به ماه قبل کاهشی 6/ 3درصدی داشت. این افت تولید از این رو رقم خورد که بخش زیادی از واحدهای بزرگ ذوب و پالایش مس در حال انجام فعالیت‌های تعمیراتی خود بوده‌اند. البته این فعالیت‌های تولیدی در برخی دیگر از واحدهای ذوب مس در چین در ماه جولای نیز ادامه دارد که این موضوع می‌تواند سیگنالی برای رشد بهای این فلز در این کشور باشد.

به گزارش Antaike میزان تولید کاتد مس در 22 کارخانه بزرگ و اصلی ذوب در چین از ژانویه تا ژوئن امسال به 61/ 4 میلیون تن رسیده که این رقم4/ 12 درصد بیش از میزان تولید مس تصفیه شده در این کشور ظرف نیمه ابتدایی سال 2020 بوده است. البته این افزایش تولید با توجه به کاهش تولید در چین در نیمه ابتدایی سال 2020 به دلیل محدودیت‌های قرنطینه‌ای به منظور کنترل کرونا به وجود آمده بود.

میزان موجودی انبارهای مس بورس شانگهای نیز برای هشتمین هفته متوالی کاهشی شد. اختلاف قیمت مس در بورس لندن و شانگهای به حدود 40 دلار به ازای هر تن رسیده، این در حالی است که این رقم حدود 2 ماه قبل برابر 200 دلار به ازای هر تن بود. این موضوع باعث تقویت تقاضا برای واردات کاتد مس در چین خواهد شد که محرکی برای رشد بهای جهانی فلز مس خواهد بود.

  بازارهای کالایی در انتظار ابرچرخه‌ای با رویکردی جدید

وود مکنزی در آخرین گزارش خود به احتمال وقوع ابرچرخه جدید در بازار کامودیتی‌ها ظرف سال‌های پیش رو اشاره کرده که می‌تواند به تقویت بهای برخی فلزات پایه منجر شود. در این گزارش وود مکنزی تاکید شده که این ابرچرخه با ابرچرخه‌های قبلی متفاوت است، چرا که در آن دیگر خبری از رشد بهای حامل‌های معمول انرژی‌ها نخواهد بود و در عوض مواد اولیه مصرفی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش قیمت پیدا می‌کنند. این موضوع می‌تواند سیگنالی مهم برای پویایی بخش معدن در دنیا باشد. فلزاتی همچون نیکل، مس، لیتیوم، آلومینیوم و جایگاهی ویژه در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر دارند بنابراین این فلزات با بیشترین رشد نرخ در این ابرچرخه جدید روبه‌رو خواهند شد. در عین حال ورود چین به حوزه تجدیدپذیرها و ایجاد تقاضای جدید در کالاهای مصرفی در این بخش از ایجاد این ابرچرخه کالایی جدید حمایت می‌کند.

سایمون موریس، رییس بخش فلزات وود مکنزی در این رابطه می‌گوید: درحال حاضر 75 درصد باتری‌های لیتیوم یونی دنیا در چین تولید می‌شود، همچنین 70 درصد صفحات خورشیدی و 60 درصد خودروهای الکتریکی در این کشور تولید می‌شود. اما این کشور برنامه‌های بسیار فراتری برای این بخش دارد و این موضوع می‌تواند آینده تقاضا برای کامودیتی‌ها را در دنیا تغییر دهد. این کشور ظرف این سال‌ها در حال افزایش توانایی تکنولوژیک خود در زمینه توسعه این صنایع بوده و با تسلط کامل چین بر کل زنجیره ارزش انرژی‌های تجدیدپذیر احتمال در خطر قرار گرفتن مجموعه‌های فعلی فعال در این زمینه در دنیا وجود دارد.

وودمکنزی در این گزارش خود سناریوی AET-2 را برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی به منظور کنترل گرمایش زمین مطرح می‌کند و البته برآورد می‌کند با اجرای آن میزان تقاضا برای فلزات مصرفی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر رشد قابل ملاحظه‌ای پیدا می‌کند. به‌گونه‌ای که تا سال 2030 برابر 360 میلیون تن به تقاضای جهانی آلومینیوم، 90 میلیون تن به تقاضای مس و 30 میلیون تن بر تقاضای نیکل افزوده خواهد شد.

این میزان افزایش مصرف می‌تواند بازار این فلزات را در سال‌های آینده با چالش تامین روبه‌رو کند. وودمکنزی در گزارش خود تصریح می‌کند شاید این اولین مرتبه باشد که در طول تاریخ تغییر الگوی مصرف قبل از تحقق آن با این قطعیت قابل پیش‌بینی باشد. به این ترتیب باید گفت، شرایط کنونی زمانی برای برنامه‌ریزی است تا در این بحران غرق نشد.

پربیننده ترین بالاخره بورس در۱۴۰۰ به بازدهی مثبت رسید! نمای پایانی بورس (۲۶تیر۱۴۰۰) / شاخص کل با رشد پنج هزار و ۷۰۰واحدی همراه شد بورس دوباره تنها بازار مثبت هفته شد /بازار ارز و طلا روی مدار نزولی برنامه ای برای واریز سود سال۹۸ سهام عدالت نیست عده‌ ای با انتظار دلار ۶٠ هزار تومانی وارد بازار شدند / بداخلاقی‌ های سیاسی باعث ریزش شد!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران انرژی های تجدیدپذیر موضوع می تواند دلار به ازای هر تن بورس فلزات لندن کامودیتی ها کاتد مس میلیون تن رالی صعود هفته قبل رشد قیمت رشد بهای انرژی ها فلز سرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۵۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد

به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی گروه مالی گردشگری، عبدالناصر درخشان درباره ظرفیت ایران در تولید فولاد گفت: ما جزء ده کشور برتر تولید فولاد در جهان هستیم. با این اوصاف شرکت‌های خودروسازی ما بهانه افزایش قیمت محصولاتشان را افزایش قیما مقاطغ فولادی می‌دانند. به‌طور کلی مصرف‌کنندگان فولاد کشور ما دچار مشکل هستند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم ضمن حمایت از افرایش ظرفیت تولیدی فولاد در ایران و با اشاره به راه‌اندازی فاز دوم کارخانه احیاء استیل فولاد بافت توسط گروه مالی گردشگری اظهار کرد: افزایش ظرفیت تولیدی مشکلات مصرف‌کنندگان را کم می‌کند. در عین حال باید اقتصاد این بخش را سر و سامان دهیم. افزایش روزانه قیمت میلگرد و دیگر زنجیره‌های فولادی با توجه به توان تولیدی ایران ، غیرمنطقی است.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس با اشاره به افرایش توان تولیدی فولاد بافت افزود: هر چه توان تولیدی ما بیشتر شود و تنوع تولیدی ما افرایش یابد، به‌نفع کشور است. افرایش ظرفیت تولید و تنوع تولیدی باعث رقابتی شدن فضای اقتصاد می‌شود. ایجاد مزیت رقابتی و کاهش انحصار قیمت‌ها را می‌شکند؛ چرا که مصرف‌کننده قدرت انتخاب بهتری خواهد شد.

درخشان درباره اشغالزایی پروژه جدید فولاد بافت گفت: بدون شک افزایش ظرفیت تولیدی در صنعت فولاد، بنگاه‌های ما را فعال‌تر می‌کند و نرخ بیکاری را کاهش می‌دهد. در دل هر اشتغال مستقیمی چند اشتغال غیرمستقیم نهفته است که در نهایت به جهش تولید با مشارکت مردم کمک می‌کند و اقتصاد کشور را نجات می‌دهد.

گفتنی است، فاز دوم کارخانه احیاء استیل فولاد بافت پس از ۳۲ ماه و با حمایت گروه مالی گردشگری به بهره‌برداری رسید.

دیگر خبرها

  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد