Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-06@11:40:10 GMT

تلاطم در بازار جهانی مس

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۴۵۱۸

تلاطم در بازار جهانی مس

بازار جهانی مس از سوی دوعامل تحت فشار قرار گرفته است؛ وقوع اعتصابات کارگری در بزرگترین تولیدکنندگان و کاهش عیار معادن در آمریکای لاتین به دغدغه ناظران این بازار روبه رشد تبدیل شده است.     به گزارش پول نیوز، به نقل از ایسنا بازار جهانی مس روز‌های پرنوسانی را طی می‌کند. با وجود بهبود نسبی قیمت‌ها در هفته‌های اخیر و آینده پر امید مس،  اما ممکن است برخی مشکلات کوتاه مدت و بلندمدت به ویژه از سوی بازیگران عمده آمریکای لاتین، توازن بازار را بر هم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تارنمای «Business Line» نوشت تولید جهانی مس در سال ۲۰۲۱  حدود ۷.۸ درصد افزایش پیدا می‌کند. تحقیقات موسسه FSCRIR نشان می‌دهد که چشم انداز جهانی مس آینده روشنی دارد؛ روند افزایش قیمت و تقاضای مس موجب می‌شوند پروژه‌های جدیدی که امسال به اجرا در می‌آیند به صرفه و سودآور باشند.

اگرچه رکودی بر بازار جهانی مس سایه افکنده بود، اما قیمت جهانی مس امسال تاکنون حدود ۲۱ درصد رشد داشته است. در چند روز گذشته هم در بورس فلزات لندن هر تن مس با قیمت نقدی به فراتر از ۹۵۰۰ دلار معامله شد.  

طبق بررسی بازار، کشور‌های استرالیا و کانادا شاهد بیشترین پروژه‌های جدید هستند و پس از آن‌ها ایالات متحده،  شیلی و پرو قرار دارند.



دو مانع جدی؛ عیار معادن و اعتصابات 

با اینحال شیلی و پرو از جذاب‌ترین بازار‌های تولید مس هستند. چین نقش مهمی را در بازار مس جهان به ویژه سطح تولید در پرو بازی می‌کند. شرکت‌های چینی ۱۷.۲ درصد از کل سرمایه گذاری در این کشور را برای دهه آینده در دست دارد. با اینحال وقوع ناآرامی‌ها در معادن مس و وقوع اعتصابات ممکن است بر میزان تولید این فلز تاثیر منفی داشته باشد و بازار را تحت تاثیر قرار دهد.

شیلی در سال‌های اخیر سرمایه گذاری‌های قابل توجهی را در تولید مس کاتد انجام داده است و به نظر می‌رسد در چند سال آینده بازدهی این سرمایه گذاری‌ها آغاز می‌شود. طبق بررسی «FSCRIR» مهمترین تهدیدی که کشور‌های آمریکای لاتین را با خطر روبرو می‌کند کاهش عیار سنگ معدن در بلندمدت است.  

گذشته از این موضوع برخی تحلیل‌ها از چالش فوری کاهش تولید شرکت‌های بزرگ آمریکای لاتین به دلیل اعتصابات کارگری حکایت دارد. شبکه خبری «بلومبرگ» در گزارشی نوشت عرضه جهانی مس به علت اعتصاب کارگران به خطر افتاده است، زیرا ۹۹.۵ درصد از اعضای اتحادیه کارگری اسکوندیدا (Escondida) به اعتصاب رای دادند.

کارگران این شرکت که بزرگترین معدن جهان را در اختیار دارد پیشنهاد نهایی مالک «بی اچ پی گروپ» (BHP Group) را با اکثریت قاطع رد کردند و به همین دلیل ممکن است بخش عرضه جهانی مس دچار مشکلات جدی شود.

به اعتقاد تحلیلگران بازار، پتانسیل ایجاد اختلال معدنی که در سال بیشتر از ۱.۲ میلیون تن مس تولید می‌کند در بازار زیاد است و می‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها شود. اگرچه در یکی دو هفته اخیر قیمت مس تاحدود ۵ درصد افزایش داشته است، اما اعتصاب حداقل ۵ روزه کارگران هم می‌تواند دردسر ساز شود. گفتنی است که در سال ۲۰۱۷ اعتصاب کارگران معدن مس در شیلی ۴۴ روز طول کشید.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار جهانی مس مس تلاطم در بازار جهانی تلاطم در بازار آمریکای لاتین جهانی مس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۴۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد